حضور نمایندگان موزه صلح تهران در پنجمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون سلاحهای شیمیایی
پنجمین کنفرانس بازنگری کنوانسیون سلاحهای شیمیایی از 24 تا 29 اردیبهشت ماه 1402 در شهر لاهه با حضور نمایندگان 193 کشور عضو این معاهده بینالمللی و همچنین نمایندگان 90 سازمان مردم نهاد (NGO) برگزار شد. در این رویداد که هر 5 سال یکبار برگزار میشود 4 سازمان مردم نهاد ایرانی از جمله موزه صلح تهران نیز حضور داشتند.
نمایندگان موزه صلح علاوه بر برپایی نمایشگاهی از آثار و پیامدهای سلاحهای شیمیایی در حاشیه این کنفرانس، یک رویداد جانبی نیز برگزار کردند که در آن مشکلات سلامت و دارویی مصدومان شیمیایی ایران و مسئولیت سازمانهای بینالمللی از جمله سازمان منع سلاحهای شیمیایی در این خصوص مورد بررسی قرار گرفت و نیز چند نفر از مصدومان شیمیایی کشورمان بیماریها و مشکلات سلامت خود و نیز تاثیر تحریمهای یکجانبه بر روند درمان خود را شرح دادند. نمایندگان موزه صلح تهران در جریان همین کنفرانس با آقای فرناندو آریاس مدیر کل سازمان منع سلاح های شیمیایی (OPCW) ملاقات کردند. در این ملاقات آقای آریاس به نقش مهم سازمانهای مردم نهاد و تشکلهای قربانیان شیمیایی در پیشبرد اهداف سازمان و رسیدن به جهانی عاری از سلاحهای شیمیایی تاکید کرد و نمایندگان موزه در مورد برنامههای آموزشی و ترویجی موزه صلح تهران در راستای اهداف کنوانسیون سلاحهای شیمیایی توضیحاتی ارائه کردند.
کنوانسیون سلاح های شیمیایی (CWC) در سال 1997 اجرایی شد و تاکنون 193 کشور دنیا به آن پیوستهاند، بازوی اجرایی این معاهده، دبیرخانه فنی سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW) است که مقر آن در لاهه هلند است.