Main Menu

FacebookTwitterRSS Feed

'گزارش نشست آشنایی با سازمان منع سلاح های شیمیایی

دومین نشست از سلسله نشست‌های آشنایی با سازمان‌های بین‌المللی با موضوع آشنایی با سازمان منع سلاح‌های شیمیایی  در تاریخ دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ در محل موزه صلح تهران برگزار شد
در ابتدا دکتر شهریار خاطری، پزشک متخصص سم شناسی و کارشناس ارشد پیشین سازمان منع سلاح های شیمیایی  به معرفی ساختار و بخش‌های مختلف سازمان پرداختند و از تجربه همکاری خود با این سازمان دقایقی سخن گفتندسپس پیام تصویری خانم الیزابت وشتر سخنگوی سازمان به نمایش گذاشته شد و در ادامه ایشان به صورت برخط در برنامه حضور پیدا کردند و به سوالات شرکت کنندگان در خصوص برنامه های آتی سازمان برای عموم مخاطبین و اقدامات سازمان در ارتباط با قربانیان سلاح‌های شیمیایی پاسخ دادنددر ادامه مهندس مهرداد حبیبی بازرس پیشین این سازمان با ارائه مثال‌هایی از بازرسی در مناطق مختلف و شرح مباحث فنی، از تجربه‌ی خود به عنوان بازرس سازمان گفتندهمچنین آقای سید مهدی پارسایی نماینده وزارت امور خارجه (مرجع ملی کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی)، در خصوص نحوه تشکیل مرجع ملی در وزارت امور خارجه، چگونگی اجرای کنوانسیون در ایران، و همچنین ساختار، اقدامات و عملکرد مرجع ملی در سال‌های اخیر سخنرانی کردند.

با توجه به اینکه مخاطب این سلسله نشست‌ها نسل جوان هستند، موقعیت‌های شغلی و کارورزی سازمان نیز بررسی شدخانم محدثه جهانگیری از تجربه‌ی کارآموزی یکساله خود، شامل همکاری با بخش‌های مختلف سازمان و شرکت در رویدادهای علمی-پژوهشی در این بازه، سخن گفتند.سپس آقای حجت برنا نیز به عنوان دومین کاراموز حاضر در برنامه، از تجربه‌ی کارآموزی، شرکت در کنفرانس بازنگری (که هر ۵ سال برگزار میشود) و زندگی در لاهه برای شرکت کنندگان گفتنددر فواصل این نشست بخش‌های مختلف سازمان، نحوه اداره و اولویت‌های آن، نحوه نظارت بر رعایت کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی، ماهیت کنوانسیون و چیستی سلاح‌های شیمیایی از جمله موضوعاتی بود که به صورت تصویری و در قالب ویدئو به شرکت کنندگان معرفی شد. در حاشیه نشست نحوه پوشیدن تجهیزات محافظت در برابر عوامل شیمیایی نیز به صورت عملی آموزش داده شد.

در پایان به شرکت کنندگان گواهی دو زبانه حضور در برنامه اعطا شد.

OPCW session2a

 

تقدیر از استاد فرزانه دکتر محمد علی جوادی و جمعی از پزشکان متخصص چشم در موزه صلح تهران

در دیدار صمیمی جمعی از جانبازان شیمیایی دارای ضایعات شدید چشمی و اعضای انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی با دکتر محمد علی جوادی ، استاد چشم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی و تنی چند از همکاران ایشان (آقایان دکتر کریمیان و دکتر جعفری نسب و خانم دکتر حسن پور) در محل موزه صلح تهران در روز سه شنبه بیست و ششم دیماه 1402، لوح سپاس جانبازان شیمیایی به پاس سالها مراقبت پزشکی دلسوزانه و تلاش برای درمان عوارض چشمی مصدومان شیمیایی به این پزشکان فرزانه تقدیم شد.

استاد دکتر محمد علی جوادی علاوه بر اینکه از دوران جنگ تحمیلی تاکنون در خط اول درمان عوارض چشمی در مصدومان شیمیایی به صورت شبانه روزی به این عزیزان خدمت کرده، به همراه تیمی از متخصصان برتر چشم پزشکی کشور در زمینه پژوهش برای یافتن شیوه های نوین درمان عوارض چشمی ناشی از گاز خردل و پیوند قرنیه در مصدومان عوامل شیمیایی در دنیا پیشتاز هستند.

در این دیدار صمیمی جانبازان شیمیایی هر کدام به نقل خاطراتی از درمان خود به دست دکتر جوادی و تیم پزشکی همکار ایشان پرداختند و چشم پزشکان حاضر در این برنامه هم ضمن ابزار خرسندی از فرصتی که برای درمان مصدومان شیمیایی بعنوان قهرمانان وطن برای آنان دست داده اطمینان دادند برای بهبودی این عزیزان به تلاشهای علمی و پژوهشی خود ادامه خواهند داد.

لازم به ذکر است گاز خردل پس از سالها موجب عوارض دیررس از جمله خشکی چشم، آسیب و کدورت قرنیه، زخم قرنیه و در موارد شدید نابینایی کامل میشود.

 

Dr Javadi et al at TPM Jan 2024

روز جهانی یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی

روز پنجشنبه سی ام نوامبر برابر با نهم آذرماه، روز جهانی یادبود قربانیان سلاحهای شیمیایی است.

این روز که به اتفاق آرا توسط کشورهای عضو سازمان منع سلاح های شیمیایی (OPCW)نامگذاری شده و در تقويم مناسبتهاي جهاني سازمان ملل متحد قرار گرفته فرصتي است برای یا آوری خطر سلاحهای شیمیایی و لزوم نابودی کامل زرادخانه های این سلاحها و نیز پیوستن بدون قید و شرط همه کشورها به معاهده منع تولید، توسعه، انباشت و کاربرد سلاحهای شیمیایی.

همچنین این روز فرصتی است برای گرامیداشت یاد آنانکه در اثر این سلاحهای ممنوعه جان خود را از دست داده اند و نیز آنانکه دچار بیماریها و عوارض دراز مدت ناشی از مصدومیت با این سلاحها شده اند از جمله مصدومان و جانبازان شیمیایی کشورمان ایران.

لازم به یادآوری است که با وجود ممنوعیت جهانی کاربرد سلاحهای شیمیایی که اولین بار در جنگ اول جهانی بکار گرفته شدند، در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران (1359 تا 1367) رژیم صدام بیش از 3 هزار تن انواع سلاحهای شیمیایی کشنده و ناتوان کننده علیه رزمندگان و نیز مردم بیدفاع مناطق مرزی کشورمان به کار برد که در تنیجه این حملات نزدیک به یک میلیون نفر در معرض عوامل شیمیایی قرار گرفتند و بیش از یکصد هزار نفر در اثر مصدومیت شیمیایی تحت مداوا قرار گرفتند و هزاران نفر جان خود را از دست دادند. امروز با گذشته بیش از سه دهه از پایان جنگ، نزدیک به 65 هزار نفر از مصدومان شیمیایی همچنان از بیماریهای مزمن ناشی از سلاحهای شیمیایی رنج می برند و بسیاری از آنان نیازمند درمان مداوم هستند.

IMG-20231128-WA0011

عروج جانباز شیمیایی احمد غلامیفرد

جانباز شیمیایی حاج احمد غلامیفرد که در دیماه سال شصت و پنج در شلمچه در اثر گاز خردل دچار ضایعات شدید ریوی و چشمی شده بود و بیش از سه دهه از عوارض مزمن مصدومیت شیمیایی از جمله تنگی نای و آسیب قرنیه رنج می برد، در روز یازدهم دیماه 1402 در اثر انسداد راههای تنفسی به دیدار معبود شتافت و به جمع یاران شهیدش پیوست.

جانباز شهید غلامیفرد که اهل و ساکن مشهد بود از فعالان انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی و موزه صلح بود و ضمن حضور در برنامه مختلف اجتماعی، در سال 1397 بعنوان نماینده قربانیان سلاحهای شیمیایی در کنفرانس سازمان منع سلاحهای شیمیایی در لاهه هلند سخنرانی کرد. وی همچنین یکی از 4 جانباز شیمیایی بود که در تیرماه 1402 در جریان محاکمه دو شرکت هلندی فروشنده موار شیمیایی به رژیم صدام در دادگاه شهر لاهه هلند حضور یافت و بعنوان قربانی گاز خردل ادای شهادت کرد.

این جانباز به دلیل تنگی شدید تراشه (نای) بارها تحت عمل جراحی از جمله استنت گذاری در راه هوایی و نیز چندین عمل پیوند قرنیه قرار گرفته بود اما همچنان پر امید و پر تلاش در برنامه های گوناگون فرهنگی و اجتماعی و آموزشی حضور داشت.... موزه صلح تهران این فقدان جانکاه را به خانواده محترم آن شهید و جامعه جانبازان شیمیایی تسلیت میگوید..... روحش شاد و یادش گرامی.....

gholamifard ahmad

 

محکومیت کشتار غیر نظامیان و حمله به مراکز درمانی در غزه

کشتار گسترده غیر نظامیان و حمله به مراکز درمانی و بیمارستانها در غزه نه تنها عملی غیر انسانی و جنایتکارانه است بلکه نقض آشکار حقوق بین الملل بشردوستانه و مخالف با وجدان بشری است و باید فوراَ متوقف شود.

موزه صلح تهران به عنوان یکی از سازمانهای مردم نهاد ترویج دهنده حقوق بین الملل بشردوستانه در کنار بسياری از سازمانهای مردم نهاد بین المللی و میلیونها نفر از مردم در سراسر جهان ضمن محکوم کردن این جنایات هولناک از جامعه جهانی و سازمانهای بین المللی مسئول میخواهد تا تمام توان خود را برای متوقف ساختن این فجایع که قلب مردم دنیا را به درد آورده بکار برند و تاکید میکند که سکوت در مقابل این جنایات باعث میشود جنایتکاران با احساس ایمن بودن به کشتار و نسل کشی ادامه دهند...

For Gaza