FacebookTwitterRSS Feed

بزرگداشت قربانیان بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی در موزه صلح تهران

 

به مناسبت شصت و هفتمین سالگرد بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی  (6 August 1945)، چیدمان و ویدئو آرت "1 ثانیه سفید، 1 ثانیه سیاه"  در روز دوشنبه 16 مردادماه 1391 از ساعت 8:15 تا 20:15 در موزۀ صلح تهران به نمایش در خواهد آمد.  این چیدمان و ویدئو آرت که کاری از شیرین عابدینی‌راد و علیرضا امیرحاجبی است، در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه 17 و 18 مردادماه هم پذیرای حضور علاقمندان خواهد بود.

علاوه بر این برنامه های دیگری نیز از جمله کارگاه ساخت درناهای کاغذی و بازخوانی قصه ساداکو ساساکی در این روز در موزه صلح تهران برپا خواهد بود.


لازم به یادآوری است که در روزهای پایانی چنگ دوم جهانی ارتش آمریکا برای اولین بار در تاریخ از سلاح اتمی استفاده کرد و تنها در شهر هیروشیما در روز ششم آگوست در اثر انفجار بمب اتمی بیش از 140 هزار نفر جان خود را از دست دادند که این عدد در هفته های بعد با جان باختن شمار بسیاری از مجروحان حادثه به بیش از دویست هزار نفر رسید.


به همین مناسبت همه ساله در این روز مراسمی با حضور نمایندگانی از سراسر دنیا در پارک صلح شهر هیروشیما در ساعت هشت و پانزده دقیقه صبح (همزمان با لحظه ووقوع انفجار اتمی) برپا میشود و همچنین در کشورهای مختلف دنیا نیز برنامه ها و آئین های گوناگونی به  یاد این قربانیان و با آرزوی ریشه کن شدن سلاحهای کشتار جمعی از جهان  برگزار میگردد.


 

شهر ناگازاکی نیز سه روز بعد یعنی در روز نهم آگوست 1945 هدف دومین بمب اتمی قرار گرفت و فاجعه ای دیگر تکرار شد.

 

Per Mid

 

ما هو متحف السلام؟

حینما تسمعون إسم متحف السلام لأول مرّة، یمکن تتعجّبون أو تتحیّرون قلیلاً، لیس من الصّعب أن تتصوّروا ماذا یجری و یعرض فی متحف الحرب و لکن ماذا یمکن أن یعرض فی متحف السلام؟! و إذا کان من المقرَّر، عرض السلام فی أحد المتاحف، هل هو بحاجة أن یبحث الأحداث الماضیة؛ بمعنی هل السلام ینتمی إلی الماضی؟!

إقرأ المزيد...

متحف السلام فی طهران

یقع متحف السلام فی بنایةٍ مهدّاة من جانب بلدیة طهران فی حدیقةٍ تدعی" بارک شهر" (حدیقة المدینة). یتشّکل هذا المتحف من صالة رئیسیة لعرض نتائج الحروب فی العالم و أیضا الآثار المترتّبة علی إستخدام الأسلحة الکیمیاویة و النوویة. یُعرض فی هذا القسم، الوثائق و الأشیاء الفریدة من الأسلحة الکیمیاویة التی إستخدمت ضد الإیرانیین. 

إقرأ المزيد...

نشأت متحف السلام

تکوّن هذه الفکرة_ بناء متحف السلام_ سنة 1426ه.ق فی لقاء أعضاء جمعیة دعم ضحایا الأسلحة الکیمیاویة فی طهران مع مسئول تنسیق الشبکة العالمیة لمتاحف السلام. تلک المحادثة، إضافة الی زیارة مدینة هیروشیما فی نفس السنة، عزّزت فکرة ایجاد متحف السلام فی طهران.

إقرأ المزيد...