FacebookTwitterRSS Feed

حضور نمایندگان موزه صلح تهران در کنفرانس لاهه

بیست و نهمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون سلاحهای شیمیایی با حضور دیپلمات ها و مقامات عالی رتبه 193 کشور دنیا از پنجم تا نهم آذر 1403 در لاهه هلند برگزار شد. نمایندگان موزه صلح تهران و انجمن حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی ضمن حضور در این کنفرانس با برگزاری رویداد جانبی و قرائت بیانیه، ملاقات با هیئت های دیپلماتیک و اعضای سایر سازمانهای مردم نهاد از کشورهای مختلف دنیا نقش فعالی در این کنفرانس داشتند . موزه صلح تهران بعنوان یکی از سازمانهای مردم نهاد عضو ائتلاف سمنهای حامی کنوانسیون در سالهای اخیر ارتباط نزدیکی با سازمان منع سلاحهای شیمیایی (OPCW) داشته و به ویژه در حوزه حمایت از قربانیان سلاحهای شیمیایی و آگاه سازی در مورد عوارض و پیامدهای این سلاح ها بر سلامت انسانها و محیط زیست فعالیتهای گسترده ای داشته.

31014738017 517452896e o

فراخوان مسابقه بین‌المللی نقاشی شهر صلح آمیز

سازمان شهرداران صلح ژاپن با همکاری دبیرخانه شهرداران صلح در ایران، موزه صلح تهران و دیگر کشورهای عضو سازمان شهرداران صلح، ششمین دوره مسابقه بین‌المللی نقاشی «شهر صلح آمیز» را برگزار میکنند:
شرایط مسابقه:
·         شرکت در این مسابقه برای تمامی کودکان 6 تا 15 سال امکان پذیر است.
·         نقاشی با موضوع شهر صلح آمیز و در سایزA3 (297mm*420mm) باشد.
·         اثر هنری باید نقاشی باشد، کلاژهای عکس و هنر دیجیتال پذیرفته نمی‌شود.
·         نقاشی توسط یک فرد (نه به صورت گروهی) تهیه شود.
·         نقاشی به مسابقات دیگر ارسال نشده باشد.
·         لطفا لوگو و آرم سازمان‌های داخلی و بین‌المللی نقاشی نشود.
·         هر نفر امکان ثبت تنها یک اثر را دارد.
نحوه ثبت اثر:
 لطفا فرم ثبت نام را از اینجا دانلود نموده و حتما به زبان انگلیسی تکمیل کنید.
 اثر نقاشی خود را اسکن نمایید. (دقت بفرماید که کیفیت وضوح اسکن حداقل 300 dpi باشد.)
 لطفا اسکن اثر و فرم ثبت نام تکمیل شده را  تا تاریخ  16 آبان ماه 1403 به پست الکترونیکی  عنوان البريد الإلكتروني هذا محمي من روبوتات السبام. يجب عليك تفعيل الجافاسكربت لرؤيته.  ارسال نمایید.
روند مسابقه: 
آثار تمامی شهرهای ایران ابتدا توسط دبیرخانه ایران دریافت و سپس برای دبیرخانه ژاپن ارسال میگردد. در ادامه تمامی آثاری که از کشورهای مختلف به دبیرخانه ژاپن ارسال شده اند توسط داوران بین‌المللی بررسی می‌گردد و نتایج در دی ماه 1403 از طریق سایت موزه صلح تهران اعلام می‌شود.
به برگزیدگان این مسابقه گواهی امضا شده توسط شهردار هیروشیما از سوی دبیرخانه ژاپنی سازمان شهرداران صلح اعطا خواهد شد.

Peacetowns2024

گشایش نمایشگاه مبارزات استقلال طلبانه آمریکای لاتین همزمان با برگزاری آیین روز ملی بولیوی در موزه صلح تهران

در مراسم باشکوهی که در روز دوشنبه 29 مردادماه 1403 با حضور جمع زیادی از سفرا و نمایندگان خارجی مقیم تهران، مسئولان سازمانهای مرتبط و داوطلبان در موزه صلح تهران و با مشارکت سفارت بولیوی به مناسبت یکصد و نود و نهمین سالروز استقلال این کشور برگزار شد ضمن بزرگداشت توپاک کاتاری، قهرمان ملی مبارزه با استعمار و رونمایی از مجسمه این شخصیت برجسته در تاریخ آمریکای لاتین، نمایشگاهی که به همین مناسبت در گالری هنری موزه صلح برپا شده افتتاح شد. این نمایشگاه که مشتمل بر تصاویر و پوسترهایی از تاریخ کهن بولیوی و آمریکای لاتین و جنبش استقلال طلبی در این قاره و نقش مبارزانی همچون توپاک کاتاری است تا بیستم شهریورماه در گالری هنر برای صلح پذیرای بازدید کنندگان است.

IMG 20240819 143303

 bolivia1

 

 

برگزاری آئین بزرگداشت روز جهانی صلح

امسال به مناسبت روز جهانی صلح نشست فرهنگی "بررسی نقش موزه ها در ترویج فرهنگ صلح" با حضور علاقمندان، فعالان اجتماعی و متخصصان حوزه موزه ها و نیز جمعی از بازماندگان جنگ تحمیلی و جانبازان در روز دوم شهریورماه با پخش پیام دبیرکل سازمان ملل متحد در موزه صلح تهران برگزار شد. این برنامه با همکاری کمیته ملی موزه ها (ایکوم) و نیز موزه جنگ جهانی اول در بلژیک برگزار شد و دو نفر از مدیران موزه IFFM بلژیک در مورد فعالیتهای آموزشی و برنامه های ترویج فرهنگ صلح در آن موزه تجربیات خود را با حاضرین در برنامه به اشتراک گذاشتند. دیگر سخنرانان این برنامه آقای سید احمد محیط طباطبایی، دبیر کمیته ملی موزه های ایران، خانم منا بادامچی زاده کارشناس ارشد موزه شناسی و آقای اسماعیل بابائی کارشناس ارشد مدیریت موزه بودند.

poster IPD 24 F

'گزارش نشست آشنایی با سازمان منع سلاح های شیمیایی

دومین نشست از سلسله نشست‌های آشنایی با سازمان‌های بین‌المللی با موضوع آشنایی با سازمان منع سلاح‌های شیمیایی  در تاریخ دوشنبه ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ در محل موزه صلح تهران برگزار شد
در ابتدا دکتر شهریار خاطری، پزشک متخصص سم شناسی و کارشناس ارشد پیشین سازمان منع سلاح های شیمیایی  به معرفی ساختار و بخش‌های مختلف سازمان پرداختند و از تجربه همکاری خود با این سازمان دقایقی سخن گفتندسپس پیام تصویری خانم الیزابت وشتر سخنگوی سازمان به نمایش گذاشته شد و در ادامه ایشان به صورت برخط در برنامه حضور پیدا کردند و به سوالات شرکت کنندگان در خصوص برنامه های آتی سازمان برای عموم مخاطبین و اقدامات سازمان در ارتباط با قربانیان سلاح‌های شیمیایی پاسخ دادنددر ادامه مهندس مهرداد حبیبی بازرس پیشین این سازمان با ارائه مثال‌هایی از بازرسی در مناطق مختلف و شرح مباحث فنی، از تجربه‌ی خود به عنوان بازرس سازمان گفتندهمچنین آقای سید مهدی پارسایی نماینده وزارت امور خارجه (مرجع ملی کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی)، در خصوص نحوه تشکیل مرجع ملی در وزارت امور خارجه، چگونگی اجرای کنوانسیون در ایران، و همچنین ساختار، اقدامات و عملکرد مرجع ملی در سال‌های اخیر سخنرانی کردند.

با توجه به اینکه مخاطب این سلسله نشست‌ها نسل جوان هستند، موقعیت‌های شغلی و کارورزی سازمان نیز بررسی شدخانم محدثه جهانگیری از تجربه‌ی کارآموزی یکساله خود، شامل همکاری با بخش‌های مختلف سازمان و شرکت در رویدادهای علمی-پژوهشی در این بازه، سخن گفتند.سپس آقای حجت برنا نیز به عنوان دومین کاراموز حاضر در برنامه، از تجربه‌ی کارآموزی، شرکت در کنفرانس بازنگری (که هر ۵ سال برگزار میشود) و زندگی در لاهه برای شرکت کنندگان گفتنددر فواصل این نشست بخش‌های مختلف سازمان، نحوه اداره و اولویت‌های آن، نحوه نظارت بر رعایت کنوانسیون سلاح‌های شیمیایی، ماهیت کنوانسیون و چیستی سلاح‌های شیمیایی از جمله موضوعاتی بود که به صورت تصویری و در قالب ویدئو به شرکت کنندگان معرفی شد. در حاشیه نشست نحوه پوشیدن تجهیزات محافظت در برابر عوامل شیمیایی نیز به صورت عملی آموزش داده شد.

در پایان به شرکت کنندگان گواهی دو زبانه حضور در برنامه اعطا شد.

OPCW session2a

 

ما هو متحف السلام؟

حینما تسمعون إسم متحف السلام لأول مرّة، یمکن تتعجّبون أو تتحیّرون قلیلاً، لیس من الصّعب أن تتصوّروا ماذا یجری و یعرض فی متحف الحرب و لکن ماذا یمکن أن یعرض فی متحف السلام؟! و إذا کان من المقرَّر، عرض السلام فی أحد المتاحف، هل هو بحاجة أن یبحث الأحداث الماضیة؛ بمعنی هل السلام ینتمی إلی الماضی؟!

إقرأ المزيد...

متحف السلام فی طهران

یقع متحف السلام فی بنایةٍ مهدّاة من جانب بلدیة طهران فی حدیقةٍ تدعی" بارک شهر" (حدیقة المدینة). یتشّکل هذا المتحف من صالة رئیسیة لعرض نتائج الحروب فی العالم و أیضا الآثار المترتّبة علی إستخدام الأسلحة الکیمیاویة و النوویة. یُعرض فی هذا القسم، الوثائق و الأشیاء الفریدة من الأسلحة الکیمیاویة التی إستخدمت ضد الإیرانیین. 

إقرأ المزيد...

نشأت متحف السلام

تکوّن هذه الفکرة_ بناء متحف السلام_ سنة 1426ه.ق فی لقاء أعضاء جمعیة دعم ضحایا الأسلحة الکیمیاویة فی طهران مع مسئول تنسیق الشبکة العالمیة لمتاحف السلام. تلک المحادثة، إضافة الی زیارة مدینة هیروشیما فی نفس السنة، عزّزت فکرة ایجاد متحف السلام فی طهران.

إقرأ المزيد...