FacebookTwitterRSS Feed

نشست بررسی دعاوی مصدومان شیمیایی ایران در دادگاه لاهه در موزه صلح تهران برگزار شد

در روز دوشنبه دوم مردادماه نشست بررسی دعای مصدومان شیمیایی ایران در دادگاه لاهه برگزار شد. این نشست به منظور گفتگو در مورد دادگاهی که در تاریخ 22 ژوئن برابر با یکم تیرماه 1402 در شهر لاهه تشکیل شده بود برگزار شد و نمایندگانی از مرکز امور حقوقی و بین المللی ریاست جمهوری، معاونت حقوقی بنیاد شهید و امور ایثارگران، معاونت حقوقی و بین المللی وزارت خارجه و جمعی از حقوقدانان، دانشجویان و نیز جانبازان شیمیایی و فعالان موزه صلح در آن حضور داشتند.

جلسه استماع دادگاه برگزار شده در شهر لاهه برای رسیدگی به پرونده شکایت مصدومان شیمیایی از دو شرکت هلندی Melchemie و KBS بود که در زمان جنگ تحمیلی صدها تن مواد اولیه ساخت بمب های شیمیایی را به رژیم صدام فروخته بودند. این پرونده با کمک یک وکیل هلندی در دادگاه شهر لاهه در جریان است و در جریان جلسه استماع روز یکم تیرماه، 4 نفر از مصدومان شیمیایی ایران در این دادگاه حضور پیدا کردند و قاضی به اظهارات آنان و لایحه وکلای دو طرف گوش سپرد. قرار است نتیجه این دادگاه در روز 22 آگوست برابر با یکم شهریور اعلام شود.

لازم به ذکر است که در دوران جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بیش از سه هزار تن سلاح شیمیایی علیه ایران استفاده شد که بیشتر مواد اولیه و تجهیزات ساخت این بمب های شیمیایی توسط شرکت های غربی در اختیار رژیم صدام قرار داده شد.

در سال 2007 نیز یک تاجر هلندی به جرم فروش مواد اولیه ساخت سلاحهای شیمیایی به عراق در دادگاه کیفری شهر لاهه به زندان محکوم شد اما دادگاه اخیر برای اولین بار به شکایتی مربوط به شرکتهای فروشنده مواد شیمیایی به عراق ار جنبه مدنی رسیدگی کرد.

ما هو متحف السلام؟

حینما تسمعون إسم متحف السلام لأول مرّة، یمکن تتعجّبون أو تتحیّرون قلیلاً، لیس من الصّعب أن تتصوّروا ماذا یجری و یعرض فی متحف الحرب و لکن ماذا یمکن أن یعرض فی متحف السلام؟! و إذا کان من المقرَّر، عرض السلام فی أحد المتاحف، هل هو بحاجة أن یبحث الأحداث الماضیة؛ بمعنی هل السلام ینتمی إلی الماضی؟!

إقرأ المزيد...

متحف السلام فی طهران

یقع متحف السلام فی بنایةٍ مهدّاة من جانب بلدیة طهران فی حدیقةٍ تدعی" بارک شهر" (حدیقة المدینة). یتشّکل هذا المتحف من صالة رئیسیة لعرض نتائج الحروب فی العالم و أیضا الآثار المترتّبة علی إستخدام الأسلحة الکیمیاویة و النوویة. یُعرض فی هذا القسم، الوثائق و الأشیاء الفریدة من الأسلحة الکیمیاویة التی إستخدمت ضد الإیرانیین. 

إقرأ المزيد...

نشأت متحف السلام

تکوّن هذه الفکرة_ بناء متحف السلام_ سنة 1426ه.ق فی لقاء أعضاء جمعیة دعم ضحایا الأسلحة الکیمیاویة فی طهران مع مسئول تنسیق الشبکة العالمیة لمتاحف السلام. تلک المحادثة، إضافة الی زیارة مدینة هیروشیما فی نفس السنة، عزّزت فکرة ایجاد متحف السلام فی طهران.

إقرأ المزيد...