برگزاری دوره آموزش صلح برای تسهیلگران کودک و نوجوان در موزه صلح تهران

دوره آموزشی «آموزش صلح برای تسهیلگران کودک و نوجوان» با همکاری موزه فلاندرز ایپر بلژیک و انجمن حمایت از حقوق کودکان به تاریخ‌های 11، 18، 25 بهمن ماه و 2 اسفند 1403 در محل موزه صلح تهران برگزار شد.

در جلسه نخست، خانم آنه کروک از بنیاد برگهوف آلمان به بررسی صلح و تعارض پرداختند. سپس، آقای رانا شینا موضوع فلسفه صلح در هند را ارائه کردند و در پایان، خانم دکتر عزیزپناه از انجمن حمایت از حقوق کودکان به این پرسش پرداختند که آیا لازم است درباره جنگ با کودکان صحبت شود؟

جلسه دوم به موضوع میراث جنگ اختصاص یافت، با این هدف که چگونه می‌توان کودکان را با میراث جنگ‌ها آشنا کرد. آقای ووتر سیناو، مسئول بخش موزه فلاندرز ایپر، ضمن معرفی این موزه، پروژه «موزه رویای اندرو» را توضیح دادند. همچنین، خانم سین دمازیو از بخش آموزش موزه فلاندرز داستان «ژان مزدوم»، یکی از کودکانی که شاهد تلخی‌های جنگ جهانی دوم بوده است را با شرکت‌کنندگان به اشتراک گذاشتند. در ادامه، آقای رئوف آذری، فعال صلح از سردشت، به موضوع بمباران شیمیایی این شهر پرداختند. پس از آن، خانم آرین فرد، موسس خانه کودک حدیث، کارگاه «راویان کوچک» را اجرا کردند که در سردشت برگزار شده و به تأثیرات جنگ شیمیایی بر کودکان نسل سوم و چهارم پس از جنگ تحمیلی می‌پردازد. ایشان همچنین داستان علی حلبچه، کودک سه‌ماهه‌ای که پس از بمباران شیمیایی حلبچه در یک خانواده ایرانی بزرگ شد را روایت کردند.

در روز سوم، آقای فیلیپ دهیهر، مسئول صلح و همبستگی شهر ایپر، به بررسی صلح برای کودکان از طریق محیط زیست پرداختند. سپس، خانم ساکشی کورتی از مؤسسه میراث هند درباره میراث صلح در هندوستان سخنرانی کردند. در ادامه، خانم لیلا کفاش‌زاده، قصه‌گو و پژوهشگر قصه و کارشناس میراث فرهنگی، کارگاه «میراث صلح در ایران» را برگزار کردند.

در روز پایانی، شرکت‌کنندگان که از ابتدا گروه‌بندی شده بودند، کارگاه‌هایی را که طی دوره طراحی کرده بودند، ارائه دادند. در پایان، تسهیلگران دوره نظرات خود را در مورد کارگاه‌های ارائه‌شده مطرح کردند. لازم به ذکر است جهت ایجاد فضای آموزش پوپا، هر جلسه با بازی‌های تعاملی همراه بوده است.

Child fac workshop-Feb25